top of page

Eidsvoll 17. mai 2014

Starworks er nok en gang involvert i Grunnlovsjubileumet, denne gang i den andre og siste av to store direkteoverførte tv-produksjoner fra Eidsvoll. Starworks står for sceneregi og som del av redaksjonen sammen med Nrk.

Eidsvoll 1814 er pyntet til den store grunnlovsdagen. Det er vår, det er blomster, det er musikk og show. Det er Norges nasjonaldag – grunnlovsdagen 17. mai!

Stortingets festforestilling fra scenen i parken utenfor Eidsvollsbygningen vil samle hele Norge til feiring av Grunnloven, folkestyret og 200 år med fred i Norden. Artister fra alle de skandinaviske landene medvirker fra scenen, samtidig som det underveis blir rom for refleksjon over vår felles fortid, samtid og fremtid.

Programmet blir direktesendt på NRK1 fra kl. 19.30 og varer til kl. 21.00. Arrangementet er åpent for alle og publikum bes om å være til stede ved arrangementsområdet senest 18.30. Programledere på scenen er Haddy N’jie og Jakob Oftebro. Oftebro får sin debut som programleder under grunnlovsmarkeringen på nasjonaldagen. Den ferske programlederduoen gleder seg stort til å lede programmet fra scenen på 17. mai.

Sceneshowet vil preges av det folkekjære gjennom kjente og samlende artister. Med programmet ønsker Stortinget at hele Norge skal føle at de tar del i den store festen, feiringen av Grunnloven og de verdiene som utgjør fundamentet i nasjonaldagsfeiringen. Gjennom et flott åpningsnummer med et stort barnekor fra Eidsvoll settes stemningen for kvelden. Jeg gleder meg til å være en del av Stortingets folkefest 17. mai! Vi har et strålende knippe artister, gode gjester, 3 kongehus og sannsynligvis et fantastisk publikum i skikkelig 17. mai-humør sier programleder Haddy.

Blant artistene finner vi Sissel Kyrkjebø sammen med fiolintalentet Joakim Røbergshagen (12 år) og Telemark Kammerorkester. Vi får høre et felles skandinavisk sangnummer ved Ingrid Olava (Norge), Oscar Danielson (Sverige) og Asbjørn Toftdahl (Danmark). NRK Super-solister og Eidsvoll ballettsenter gir oss sin helt egne grunnlovsrap. Folkekjære Ole Paus og multitalentet Peder «LidoLido» Losnegård vil bidra med både vakre og spenstige musikalske innslag. Det blir historisk musikk ved konsertgruppa «TRE», med slagverkinstrumenter som er laget av flere lindetrær som stod tett ved Eidsvollsbygningen i 200 år. Gruppen består av musikerne Markus Hernes, Eirik Raude og Bjarne Kvinnsland. To fantastiske dansetalen, Daniel Sarr og Maria Karlsen vil også bli å se under TRE-framvisningen. Stortingspresident og vert Olemic Thommessen holder hovedtalen for dagen, og statsminister Erna Solberg vil også medvirke på scenen. Programmet vil videre by på samtaler med blant andre skuespiller Jan Gunnar Røise, Tora Berger og Gro Hammerseng, Mohamed «Mo» Abdi Farah, russepresident i Bodø Frida Nøvik, professor Frank Aarebrot, Per Fugelli og Else Kåss Furuseth.

I avslutningsnummeret leder Sissel Kyrkjebø an i en landsdekkende og høytidsstemt fremføring av «Ja, vi elsker dette landet». Velkommen til feiringen av grunnlovsdagen 17. mai 2014 på Eidsvoll!

Foto: NRK

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page