top of page

Et glass til


“Et glass til” er en morsom, rørende, og tankevekkende historie om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol.

Lærerne Martin, Tommy, Nikolaj og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg derfor for å teste den norske påståtte teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

Teorien går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet.

Fire av landets fremste skuespillere står på scenen når den nyskrevne teaterversjonen av braksuksessen “Et glass til” har skandinaviapremiere på ærverdige Christiania Teater i Oslo. Stykket er basert på den Oscarvinnende danske filmen “Druk” som har gjort stor internasjonal suksess, høstet strålende anmeldelser og ikke minst vunnet Oscar-prisen for beste internasjonale film. Christiania Teater er en av de første scenene i verden som får sette opp denne prisbelønte filmen som teaterstykke. I vinter kan publikum se frem til en stor teateropplevelse som tar dem med på en reise gjennom hele følelsesregisteret.Regi: Mattis Herman Nyqvist Manus: Thomas Vinterberg & TobiasLindholm Scenisk bearbeidelse: Thomas Vinterberg & Claus Flygare Norsk oversettelse: Lars Berge Produsenter: Over Norge & StarWorks Presenteres i samarbeid med Nordiska Aps. Skandinavisk premiere: 12. januar 2023 Christiania Teater / 90 minutter - 1 akt (på norsk)

77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page