top of page

Nordisk RÃ¥ds Pris 2013

Sofia Helin, kjent fra bl.a. kriminalserien «Broen» og spillefilmene «Arn» og «Gåten Ragnarok», og NRKs Hans Olav Brenner er vertspar for Nordisk råds pris 30. oktober kl 19:45. Det er første gang prisgallaen sendes direkte på TV i hele Norden Prisutdelingen skjer i Operahuset i Oslo. De to programlederne har allerede rukket å bli litt kjent med hverandre og med oppdraget:

– Det er intet mindre enn en ære for oss å få lov til å skape oppmerksomhet rundt den nordiske kulturen og den felles omtanken for miljøet, sier programlederparet i en pressemelding. De lover at de skal gjøre det både seriøst og underholdende for publikum. Litteraturprisen er den eldste og mest kjente av Nordisk råds priser. I over 50 år er den blitt tildelt verk av nordiske forfattere. I år deles det for første gang også ut en pris for barne- og ungdomslitteratur. I tillegg deles det ut priser for musikk, film og miljø.

Hans Olav Brenner ledet «Bokprogrammet» i fem år på NRK2 og spilte i filmen «Oslo 31. August» som ble nominert til Nordisk råds filmpris.

– Oslo 31. August vant ikke, men det er jo en ære bare å ha blitt nominert, sier Brenner. Dette er Sofia Helins første oppdrag som programleder. Starworks jobber som coacher for programlederne.




7 views0 comments
bottom of page