top of page

Christiania Teater

Starworks og Over Norge, tar fra og med høsten 2022 over driften av ærverdige

Christiania Teater i Stortingsgata 16 i Oslo.

Bygningen skal pusses opp for flerfoldige millioner når Eiendomsspar overtar eierselskapet. Administrerende direktør, Christian Ringnes, sier entusiastisk:

Dette unike bygget passer perfekt inn i vår portefølje. Det har en fantastisk beliggenhet og inneholder kvalitetsprodukter både i form av hotell og restaurant. Når vi nå også sammen med våre nye samarbeidspartnere i Starworks og Over Norge skal blåse nytt liv i den historiske teatersalen med forestillinger av ypperste klasse, vil huset fortsette sin historiske tradisjon med å være et sted for eventyrlige opplevelser.

Starworks og Over Norge kommer til å produsere egne sceneproduksjoner, i tillegg til å leie ut salen til events, konferanser, private arrangement og tv- og filminnspillinger. All sceneteknikk blir oppgradert med det seneste innen lyd og lys. Gourmetkokk Ole Jonny Eikefjord som er mannen bak bl. a. Restaurant Eik Annen Etasje, Restaurant Fjord og Teatro, vil eksklusivt stå for maten ved banketter.

"Boutique hotel" midt i hjertet av Oslo.

Hotell Christiania Teater er del av Nordic Hotels & Resort med totalt 102 røykfrie designerrom. Restaurant Teatro kan friste med Norges beste pizzaer som gir smaksopplevelser utenom det vanlige.

Vi har et langt og godt samarbeid med Eiendomsspar. Med dem som gårdeier, har vi en solid partner for et av de mest unike hotellene i Norge. Christiania Teater er allerede rangert som et av Oslos beste hoteller, og med en storstilt oppussing på gang, vil dette fortsette å være et hotell av aller høyeste kvalitet, sier Petter A. Stordalen.

Historisk sus.

Ny historie skrives når bygget nå skal få en solid oppgradering drøyt hundre år etter at det først ønsket velkommen til "Opera Comique" i 1918. Den intime teatersalen rommer 500 publikummere i teateroppsett og 256 gjester i bankettoppsett med langbord med god sikt til scenen. Starworks og Over Norge vil fremover sørge for nytt liv med nye stjerner der hvor Kirsten Flagstad i sin tid opptrådte i Norges første permanente operakompani. Med hotell, teater og restaurant under samme tak, kan gjestene nyte en helaften i ett og samme bygg.

Bygningen i nordisk nyrenessansestil er tegnet av arkitekt Henry Fearnley Coll i samarbeid med den danske arkitekten Hack Kampmann. Etter at okkupasjonsmakten etablerte propagandateater i bygget i 1941-45, har Det Norske Teatret, Filmteatret og Christiania Teater suksessivt holdt til i Stortingsgaten 16, før det i 2010 ble omgjort til hotell.

Storstilt åpningsfest! Tirsdag 23. august er det duket for kombinert pressekonferanse og gallashow der alt som kan krype og gå av presse og bransjefolk vil være invitert. Starworks og Over Norge vil da også avsløre hva som blir deres første oppsetning.

– Dette blir hovedstadens eget Boulevard teater med en edge! Vi kan avsløre at det blir en verdenspremiere tidlig i 2023 på et teaterstykke basert på en Oscarvinnende film. Vi har sikret oss noen av landets fremste skuespillere så det er bare å glede seg, hilser bitredende teaterdirektør Bjarte Hjelmeland.226 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page