top of page

Jul i Blåfjell (2022)


Denne høsten er det klart for et gledelig gjensyn når blånissene inntar Chateau Neuf i en oppgradert, spektakulær og stjernespekket teaterversjon av NRK-suksessen produsert av Over Norge, Starworks og Taran! Med sitt eventyrlige univers, viktige budskap, og velkjente sanger har “Jul i Blåfjell” blitt en varig juletradisjon for store som små.

Blånissene som bor i Blåfjell har mange viktige oppgaver frem til jul. Hver dag må de lage den blå timen, og passe på at fjellet er rent og pent og har det godt. Men i år skjer det uvanlige ting i Blåfjell som snur opp ned på nissenes tradisjonsrike førjulstid.

Ikke bare har nøkkelen til Kvisthulen forsvunnet, men den til vanlig så kloke blånissen Erke gir ikke lenger gode råd. Hvorfor oppfører han seg så merkelig?


Ute i fjellheimen skjer det også store forandringer. Noen tømmer søppel i fjellet, og en dag blir himmelen grå istedenfor blå. Hva har skjedd med den ellers så fine førjulstiden? Den modige blånissen Turte klarer ikke styre sin nysgjerrighet for alt som skjer både i og utenfor Blåfjell, og utfordrer blånissenes mange sannheter og leveregler.


Det er et stjernespekket lag som står på scenen når historien fortelles i en trollbindende ny versjon. Her vil publikum bli tatt med inn i den eventyrlige historien som har bergtatt det norske folk i generasjoner. I de forskjellige rollene treffer vi blant andre Inger Lise Rypdal som “Dronning Fjellrose”, Håvard Lilleheie som “Lillegutt”, Siw Anita Andersen som “Mamsen”, Kevin Haugan som “Tvilling” og stjerneskuddet Ane Eikemo som “Turte”. Flere roller lanseres fortløpende.Velkommen til Blåfjell fra 9. november på Chateau Neuf!

Forestillingen er satt opp etter tillatelse fra NRK og er basert på julekalenderen "Jul i Blåfjell", produsert av NRK. Spilletid: 120 min inkl. pause

103 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page