top of page

Nordisk Råds Pris 2013

Sofia Helin, kjent fra bl.a. kriminalserien «Broen» og spillefilmene «Arn» og «Gåten Ragnarok», og NRKs Hans Olav Brenner er vertspar for Nordisk råds pris 30. oktober kl 19:45. Det er første gang prisgallaen sendes direkte på TV i hele Norden Prisutdelingen skjer i Operahuset i Oslo. De to programlederne har allerede rukket å bli litt kjent med hverandre og med oppdraget:

– Det er intet mindre enn en ære for oss å få lov til å skape oppmerksomhet rundt den nordiske kulturen og den felles omtanken for miljøet, sier programlederparet i en pressemelding. De lover at de skal gjøre det både seriøst og underholdende for publikum. Litteraturprisen er den eldste og mest kjente av Nordisk råds priser. I over 50 år er den blitt tildelt verk av nordiske forfattere. I år deles det for første gang også ut en pris for barne- og ungdomslitteratur. I tillegg deles det ut priser for musikk, film og miljø.

Hans Olav Brenner ledet «Bokprogrammet» i fem år på NRK2 og spilte i filmen «Oslo 31. August» som ble nominert til Nordisk råds filmpris.

– Oslo 31. August vant ikke, men det er jo en ære bare å ha blitt nominert, sier Brenner. Dette er Sofia Helins første oppdrag som programleder. Starworks jobber som coacher for programlederne.
2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page