top of page

Stardust

Hilde Louise Asbjørnsens kritikerroste forestilling er nå også Hedda-nominert! I Stardust tar hun oss med tilbake til det forrige århundre og hennes største heltinner. Sammen med sin swingende jazz-trio forteller hun historier om synd, skam, ekstase og ambisjoner på oldemors tid.


Musiker, komiker, skuespiller og nå forfatter Asbjørnsen har gitt ut 11 kritikerroste album, gjort store musikal-roller, og vunnet komipriser. 1. juli 2021 var det endelig klart for premiere på Chat Noir og deretter fortsatte forestillingen for et utsolgt på Christiania Teater hele oktober. Historien om åtte utrolige kvinneliv for 100 år siden, da jazz var rock’n roll er nå endelig klart for turné og starter med Chateau Neuf før det fortsetter ut i landet. Med et tegneserieaktig glimt i øyet og ved hjelp av noen av århundrets største jazz-hits forteller hun om skjebnen til sine største musikalske heltinner: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

Bokken Lasson booket sin egen solo-turné i 1895 og gikk i dundrende underskudd, men endte som Norges første kabaret-direktør. Josephine Baker jobbet som spion for den franske regjeringen under 2. verdenskrig med informasjon om tyske plasseringer sydd inn i undertøyet. Mae West ble kastet i fengsel for å ha «fordervet ungdommens moral» med sin frigjorte, selv-produserte Broadway-musikal «Sex», og ble tidenes største filmstjerne i en alder av 40 år. Bessie Smith slo ned store mannfolk på fest og gav New York-fiffen bakoversveis med sanger om kvinnelig seksualitet som verden aldri før hadde hørt. «Stardust» er et sjokkerende og inspirerende show om dekadense, skam, ekstase og ambisjon på oldemors tid. Med seg på scenen har Hilde Louise en levende jazz-trio som er sterkt delaktig i å transportere oss fra New York i «de glade 20-åra», via Berlin på sitt mørkeste, Paris på sitt villeste og Kristiania på sitt mest uskyldige…

Forestillingen varer i 90 minutter uten pause. Les mer og kjøp billetter på: showweb.no


46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page